اکسیژن ساز ، بای پپ ، سی پپ

دستگاه الکتروکاردیوگراف

الکتروکاردیوگراف

دستگاه الکتروکاردیوگراف چیست؟

تشخیص به موقع عارضه‌ها و آسیب‌های قلبی عروقی می‌تواند تا حدود زیادی در نجات و بهبود سریعتر حال بیمار تاثیر بگذارد. تجهیزات پزشکی امروز علاوه‌بر امکانات خدمات بهداشت و درمان بعنوان دستیاران پزشک نیز محسوب می‌شوند. متخصصین می‌توانند با استفاده از تجهیزات فوق پیشرفته‌ای همچون دستگاه الکتروکاردیوگراف دقت تشخیص خود را افزایش دهند، همچنین بیمار خیلی زودتر تحت درمان قرار گرفته و سریعتر بهبود پیدا می‌کند.

الکتروکاردیوگراف CM100
Quick View
الکتروکاردیوگراف Fukuda مدل C120
Quick View
Quick View
Quick View

دستگاه الکتروکاردیوگراف با عناوین دیگری همچون دستگاه ECG، EKG و نوار قلب نیز معرفی می‌شود. کاربرد کلی این دستگاه به این شکل است که الکترودهای تعبیه شده در آن روی قفسه سینه نصب می‌شوند، سپس تغییرات یا نوسانات الکتریکی حاصل از دپلاریزاسیون عضله قلب و بعد از آن رپولاریزاسیون هر چرخه ضربان قلب را تشخیص داده و ثبت می‌کنند.

در طول فرآیند تهیه نوار قلب هرگونه مشکل قلبی عروقی رخ دهد، با تغییر شکل الگوی نوار قلب قابل تشخیص و شناسایی خواهد بود. مثلا پزشک متخصص می‌تواند با بررسی تغییرات الگویی نوار قلب پی به بروز یکی از اختلالات زیر ببرد:

  • بروز اختلالات الکترولیت مثل هیپرکالمی یا هیپوکالمی.
  • بروز اختلالات ریتم قلب مثل تاکی کاردیای بطنی و فیبرلاسیون دهلیزی.
  • جریان خون ناکافی در عروق کرونر مثل انفارکتوس میوکارد یا ایسکمی میوکارد.

هرچه تعداد الکترودهای بکار رفته در دستگاه الکتروکاردیوگراف بیشتر باشد، دقت تشخیص اختلال افزایش پیدا می‌کند. معمولاً دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف دارای 12 الکترود هستند، که بصورت دو به دو موازی یکدیگر روی بدن بیمار نصب می‌شوند. این الکترودها می‌توانند جریان و عملکرد الکتریکی قلب را از 12 زاویه متفاوت اندازه‌گیری کنند.

خرید دستگاه الکتروکاردیوگراف      

دستگاه الکتروکاردیوگراف از جمله تجهیزات پزشکی بسیار مهم بشمار می‌رود و به همین علت از فروش خوبی برخوردار است. این محصول از برندهای متعددی در بازار تجهیزات پزشکی عرضه می شود، به همین علت برای خرید آن نیاز است حساسیت لازم بخرج داده شود، تا محصول کاربردی و باکیفیت را خریداری نمایید.

هنگام خرید این محصول دقت داشته باشید که دستگاه الکتروکاردیوگراف به لحاظ فاکتورهای زیر ایدآل شما باشد:

  • استفاده از آن راحت باشد.
  • قابلیت حمل داشته باشد.
  • صفحه نمایشگر آن به اندازه کافی بزرگ باشد و عملکرد سریع و دقیقی داشته باشد.
  • تعداد لیدهای آن در حد استاندارد باشد. (بهتر است دستگاه 15 لید داشته باشد)
  • بهتر است که همه اطلاعات را کامل نمایش دهد.
  • قابلیت ذخیره نوار قلب را داشته باشد.
  • قابلیت اتصال به صورت بی سیم را داشته باشد.
  • قابلیت انتقال داده‌ها به رایانه را داشته باشد.
  • قطعات یکبار مصرف آن در بازار براحتی پیدا شوند.
  • هزینه لوازم تعویض لوازم جانبی آن خیلی زیاد نباشد.

قیمت دستگاه الکتروکاردیوگراف

قیمت دستگاه الکتروکاردیوگراف با توجه به تعداد الکترودها و لیدها، نمایشگر، قابلیت چاپ نوار، قابلیت تجزیه و تحلیل داده‌ها، قابلیت ذخیره و انتقال داده‌ها و بسیاری دیگر از ویژگی‌هایی که در دستگاه ممکن است وجود داشته باشد تعیین می‌شود. همچنین برند و نوسانات قیمتی بازار تجهیزات پزشکی نیز در تعیین قیمت محصول دخیل هستند.

بنابراین توصیه می‌کنیم پیش از خرید محصول حتماً چند کالا را به لحاظ تکنولوژی، ویژگی‌ها و قیمت مقایسه کنید و سپس اقدام به خرید نمایید. برای مقایسه قیمت بهترین محصولات الکتروکاردیوگراف می‌توانید به وبسایت فروشگاه تجهیزات پزشکی آزطب مراجعه کنید.

کاربرد دستگاه الکتروکاردیوگراف

کاربرد دستگاه الکتروکاردیوگراف همانطور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم ارزیابی عملکرد قلب است. اگر بیمار با شکایت از درد در ناحیه قلب، قفسه سینه و تنگی نفس به متخصص قلب یا بیمارستان مراجعه کند، جهت بررسی سریع اینکه دچار حمله قلبی شده یا مستعد حمله قلبی است، از او نوار قلب می‌گیرند.

با وجود این کاربرد این دستگاه تنها تشخیص حمله قلبی نیست و می‌تواند مشکلات دیگر را نیز تشخیص دهد. مثلاً می‌تواند تشخیص دهد که درد بوجود آمده بخاطر تنگی رگ‌های خونی بوجود آمده یا اینکه بیمار دچار آنژین شده است. گاهی یک نوار قلب کافی نیست، چراکه در نوار قلب وضعیت عملکرد قلب نرمال ثبت می‌شود اما همچنان بیمار از درد قفسه سینه شکایت می‌کند. در اینصورت بصورت مکرر نوار قلب گرفته می‌شود تا ناهنجاری‌های نهفته شناسایی شوند.

انواع دستگاه الکتروکاردیوگراف

دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف بصورت کلی در سه نوع متفاوت تولید و عرضه می‌شوند:

الکتروکاردیوگراف در حال استراحت: این محصول مختص استفاده در کلینیک‌هاست. بیمار در این روش نوار قلب روی تخت دراز می‌کشد، الکترودها به بدنش متصل می‌شوند و نوار قلب تهیه می‌شود.

هولتر الکتروکاردیوگراف: این دستگاه پرتابل و کوچک است و به بدن متصل می‌شود. قابلیت ثبت داده‌ها تا یک روز را دارد. این دستگاه در ناحیه خاصی از بدن نصب می‌شود و فعالیت‌های الکتریکی قلب را محاسبه، ثبت و تفسیر می‌کند. گاهی علائم قلبی بیمار در زمانی که دسترسی به خدمات درمانی و پزشکی ندارد رخ میدهند، بنابراین نمی‌توان با استفاده از محصول بیمارستانی اختلال را تشخیص داد. پس این دستگاه با نصب شدن به بیمار می‌تواند در هر لحظه‌ای حملات تصادفی را ثبت و ذخیره نماید.

الکتروکاردیوگراف استرس تست: این محصول را با عنوان تست ورزش نیز می‌شناسیم. این دستگاه به دوچرخه ورزشی یا تردمیل متصل است. بیمار روی تردمیل یا دوچرخه حرکت می‌کند، سپس دستگاه تنفس و فشارخون بیمار را مورد بررسی قرار می‌دهد. از این محصول جهت تعیین حدود ایمن ورزش در بیمارانی که حمله قلبی را تجربه کردند و یا تشخیص بیماری عروق کرونر استفاده می‌کنند.

از جمله محصولات باکیفیت و معروف الکتروکاردیوگراف که توسط فروشگاه تجهیزات پزشکی آزطب نیز عرضه می‌شوند، می‌توان به الکتروکاردیوگراف GE مدل MAC، الکتروکاردیوگراف Zonecare تک کاناله مدل ZQ-1201G، الکتروکاردیوگراف شش کاناله Progetti EPG 6 view و الکتروکاردیوگراف 12 کاناله MORTARA ELI 230 اشاره نمود.

نحوه استفاده از دستگاه الکتروکاردیوگراف

نخست باید بدانید که پرستاران و تکنسین بالینی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی لازم است حتماً نحوه استفاده از این دستگاه را بیاموزند. استفاده از این محصول چندان دشوار نیست، اما آموزش دقیق چگونگی نصب الکترودها و تنظیم دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه در تشخیص بیماری و آسیب قلبی نقش بزرگی دارد.

استفاده از این محصول به اینصورت است، که تکنسین الکترودها را با پد چسب روی قفسه سینه متصل می‌کند، سپس دستگاه اطلاعات فعالیت الکتریکی قلب را ثبت و چاپ می‌کند. پس از انجام نوار قلب الکترودها از بدن فرد جدا شده و بیمار مرخص می‌شود. ممکن است پس از انجام نوار قلب روی محل نصب الکترودها مقداری قرمزی ایجاد شود، این موضوع مهمی نیست و خیلی زود برطرف می‌شود.

  • اگر در نوار قلب پارازیت زیادی وجود داشت از سیم ارت استفاده کند.
  • تکنسین مراقبت باشد به تخت بیمار تکیه ندهد.
  • البته تکنسین خدمات بهداشتی باید هنگام گرفتن نوار قلب به موارد زیر دقت داشته باشد:
  • بیمار لباس راحتی به تن داشته باشد و روی تخت راحت دراز بکشد.
  • اطراف بیمار تلفن همراه، رادیو و دیگر گیرنده‌های تصویر مانند تلویزیون روشن نباشد.
  • برای اینکه جریان الکتریکی قلب به درستی ثبت شود، از آب یا ژل لیدوکائین روی بدن بیمار استفاده کند.

اجزای دستگاه الکتروکاردیوگراف

هر دستگاه الکتروکاردیوگراف با توجه به فناوری‌های بکار رفته در آن ویژگی‌های خاص خود را دارد، با وجود این همه دستگاه‌های نوار قلب دارای اجزای مشترک زیر هستند:

باتری: دستگاه‌های ECG یا الکتروکاردیوگراف علاوه‌بر قابلیت اتصال به برق شهری می‌توانند با باتری قابل شارژ نیز کار کنند.

پرینتر: دستگاه نوار قلب جهت ثبت اطلاعات بدست آمده از قلب روی کاغذ از سیستم پرینتر استفاده می‌کند. ضمناً این دستگاه بسته به نوع صفحه نمایش قابلیت نمایش داده‌ها بصورت سیاه سفید یا رنگی را نیز دارد.

اتصالات: کابل اتصال لید‌ها و کابل برق اتصالات موجود در تمام دستگاه‌های الکتروکاردیوگراف بشمار می‌روند. یک دستگاه نوار قلب می‌تواند بین 3 تا 12 لید داشته باشد، اما غالب دستگاه‌های موجود در بازار 12 لید هستند.

دستگاه ECG

دستگاه ECG یا الکتروکاردیوگراف یکی از تجهیزات فوق‌العاده کاربردی و مهم در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها بشمار می‌رود. وجود این دستگاه در برخی از بخش‌های بیمارستانی مانند بخش مراقبت‌های ویژه، اتاق جراحی و اورژانس ضرورت دارد. دستگاه ECG با داشتن چند لید و الکترود به بدن بیمار متصل شده و نوار قلب گرافیکی از فعالیت‌های الکتریکی قلب تهیه می‌کند.

این دستگاه می‌تواند مدت زمان عبور جریان الکتریکی از قلب را تجزیه و تحلیل کند و محل دقیق آسیب قلبی را تشخیص دهد. خوب است بدانید که تجزیه و تحلیل‌های دستگاه ECG در تشخیص بیماری‌های جدی قلبی عروقی مانند حملات قلبی، انسداد شریان کرونر، آریتمی قلبی، سکته عضله قلب، افزایش ضخامت قلب و افزایش سایز قلب فوق‌العاده کاربردی و اثرگذار است.

شما می‌توانید برای خرید دستگاه الکتروکاردیوگراف از بهترین برندهای خارجی و ایرانی موجود در بازار تجهیزات پزشکی به وبسایت فروشگاه تجهیزات پزشکی آزطب مراجعه کنید.

 

لیست علاقه مندی ها 0